![]() |
بی اس گزارش داد که به نظر نمی رسد تولیدکنندگان سیم و کابل مسی به علت کسری بازار این فلز بتوانند به این زودیها از قیمتهای بالای آن رها شوند. |
پیش بینی می شود که به خاطر فعالیتهای بازسازی در ژاپن و پروژه های بزرگ جاری زیر ساختی در کشورهای در حال توسعه ای همچون هند و چین، تقاضا تا سال 2012 از عرضه جلوتر باشد. بر اساس داده های گردآوری شده توسط گروه مطالعات بین المللی مس، مستقر در پرتغال، انتظار می رود که رشد تقاضا در بازار جهانی در سال 2011 از عرضه مس پیشی بگیرد. در حالی که کسری بازار مس در سال 2010 حدود 253 هزار تن بود، پیش بینی می شود که رقم کسری این فلز در سال 2011 به 378 هزار تن برسد. حدود 35 درصد از مس تولیدی در سراسر جهان توسط صنعت سیم و کابل مصرف می شود. الگوی مصرف این صنعت نقش تعیین کننده ای در رشد آینده این فلز دارد. گزارش منتشره از سوی گروه مطالعات بین المللی مس گفت که انتظار می رود در پاسخ به قیمتهای بالای مس و رشد مصرف آن، تولید این فلز، عمدتاً توسط راه اندازی مجدد پروژه های متوقف شده یا کاهش یافته در بحران مالی جهانی در سال 2008 و تا حدی نیز از طریق پروژه های جدید، افزایش یابد. پیش بینی گروه برای سال جاری این است که روند تقاضای صنعتی در تمام مناطق بزرگ مصرف کننده همان گرایش صعودی سال 2010 را ادامه دهد و مصرف مس پالایش یافته از تولید آن پیشی بگیرد.
مصرف ظاهری مس چین ،پس از رشد خارق العاده در سال 2009، از رشدی حدوداً 4.3 درصدی ، معادل 38 درصد از تقاضای جهانی، در سال 2010 برخوردار بود. پیش بینی می شود که رقم رشد مصرف مس چین در سال جاری به شش درصد برسد. رشد پیش بینی شده در تولید محصولات نیمه تمام مسی و پرسازی مجدد انبارهای این فلز می تواند تا حدودی با اتکا بیشتر بر قراضه مستقیماً ذوب شده و وارد شدن موجودیهای گزارش نشده، که احتمالاً در سالهای گذشته تلنبار شده اند، بی اثر شود. با این وجود، عوامل متعددی شامل زلزله و سونامی در ژاپن، آشوبهای سیاسی در آسیای غربی و آفریقای شمالی، تغییرات در سیاستهای تجاری و پولی و میزان مصرف بازار نا مطمئن مس آسیا، که تحت تأثیر چین است، می تواند با ایجاد عدم اطمینان باعث افزایش کسری مس شود. کارشناسان معتقدند که ژاپن ممکن است طی 3 ماه آینده پروژه های بازسازی مناطق آسیب دیده را آغاز کند و رشد تقاضا برای این فلز را سرعت ببخشد.
شرکت ملی صنایع مس ایران