وبلاگ بازار آهن

اخبار روزانه آهن آلات ایران و جهان - معرفی فروشندگان آهن

وبلاگ بازار آهن

اخبار روزانه آهن آلات ایران و جهان - معرفی فروشندگان آهن

رونق بازار قراضه فولاد از دو هفته دیگر

 نمابورس، بین‌الملل_ هفته گذشته نیز همچون سه هفته قبل از آن، قیمت قراضه فولاد بین 5 تا 15 دلار کاهش یافت. کاهش تقاضا از سوی ترکیه که بزرگ‌ترین مصرف‌کننده این ماده خام است و نیز رشد عرضه از سوی صادرکنندگان بزرگ آن مهمترین دلایل کاهش قیمت‌ها هستند. هفته گذشته هر تن قراضه فولاد، ماده‌ای که برای تولید محصولات فولادی از جمله شمش و میلگرد استفاهده می‌شود، بین 418 تا 447 دلار فروخته شد.
هفته قبل از آن هر تن قراضه فولاد 440 تا 450 دلار معامله می‌شد. معامله‌گران اروپایی می‌گویند اگر فروشندگان مایلند فولادشان به فروش رسد باید قیمت‌ها را بیش از پیش کاهش دهند. مشکلی که اکنون وجود دارد کاهش تقاضا و رشد عرضه است اما وضعیت در بلند مدت اینگونه باقی نخواهد ماند. تولیدکنندگان فولاد در ترکیه هر تن قراضه فولاد را 422 دلار خریداری می‌کنند. ماه گذشته قیمت شمش فولاد دریای سیاه کاهش یافته زیرا پروژه‌های ساخت و ساز در منطقه خاور میانه و شمال آفریقا تا اندازه زیادی مختل شده‌اند. ناآرامی‌های سیاسی که از حدود دو ماه پیش در این منطقه آغاز شده و به نطر می‌رسد ادامه پیدا کند، سبب افول فعالیت‌های عمرانی شده است.

در داخل اروپا قیمت قراضه فولاد بین 5 تا 15 دلار کاهش یافته است. در ایالات متحده نیز سه دلار از قیمت این ماده خام کاسته شده است. اما تحلیلگران بازار فولاد معتقدند طی دو هفته آینده تولیدکنندگان بزرگ فولاد در ترکیه مجبور هستند به خرید قراضه فولاد اقدام کنند زیرا میزان ذخیره این ماده خام در انبارهای انها کاهش یافته است. اما مشخص نیست که میزان خرید در حدی خواهد بود که سبب رشد قیمت‌ها بشود یا نه.

عامل مهم دیگری که بر قیمت‌ها تاثیر می‌گذارد وضعیت مصرف فولاد در چین است. مصرف قراضه فولاد در چین و کره جنوبی همچنان در حال رشد است و نوسان قیمت در نهایت به رشد قیمت منجر خواهد شد. عامل مهم دیگر، حوادث در ژاپن بوده است. از هفته گذشته قیمت قراضه فولاد در جنوب شرق آسیا بین 5 تا 10 دلار در هر تن کاهش یافته است زیرا فعلا بسیاری از فعالیت‌های ساخت و ساز در ژاپن متوقف شده است. اما در هفته‌های آینده با آغاز فرایند بازسازی در این کشور و کاهش تاثیر تنش‌های سیاسی در منطقه خاور میانه و شمال آفریقا، انتظار می‌رود وضعیت بازار قراضه فولاد نیز بهبود یابد. تحلیلگران معتقدند ژاپن به میزانی بالا از انواع محصولات فولادی نیاز دارد و همزمان مصرف فولاد در اقتصادهای آسیایی به سرعت در حال رشد است. بدین ترتیب کاهش‌های اخیر قیمت قراضه فولاد موقت خواهد بود.

البته اگر به سبب رشد مداوم نرخ‌های بهره در چین از رشد اقتصاد این کشور به میزانی قابل ملاحظه کاسته شود ممکن است تقاضا برای فولاد نیز پایین بیاید اما کارشناسان معتقدند اقدامات بانک مرکزی چین تاثیر زیادی بر مصرف فولاد نخواهد داشت زیرا تجربه ثابت کرده که رشد نرخ‌های بهره نمی‌تواند نرخ رشد اقتصاد را کم کند.


نمابورس