وبلاگ بازار آهن

اخبار روزانه آهن آلات ایران و جهان - معرفی فروشندگان آهن

وبلاگ بازار آهن

اخبار روزانه آهن آلات ایران و جهان - معرفی فروشندگان آهن

پیشرفت صنایع نسوز مرهون رقابت کیفی مصرف کنندگان

صنعت دیرگداز یا نسوز یکی از شاخه های صنعت سرامیک است که یکی از مصرف کنندگان اصلی آن صنایع آهن و فولاد می باشد تا جاییکه با نیم نگاهی به روند پیشرفت صنایع تولید کننده نسوز در دنیا می توان پیشرفت آن را مدیون رقابت کیفی مصرف کنندگان آن دانست.
در خصوص شرایط و مشکلات این صنعت در کشور پای صحبت دکتر باوند یکی از کارشناسان این صنعت نشستیم که قسمت هایی از آن را در زیر می خوانید:

در مورد صنعت دیرگداز اندکی توضیح دهید:
رشته سرامیک بسیار وسیع و در عین حال عمیق است و کاربردهای زیادی هم در همه زمینه ها دارد. اتفاقی که در صنعت سرامیک کشور افتاد و رشد و جهشی که شاهد آن هستیم، علاوه بر مدیریت مدیون نیروهای مستعدی هستیم که در دانشگاه رشد کرده و وارد صنعت شده اند.
یکی از شاخه های این صنعت دیرگداز یا نسوز است که به عنوان یک گلوگاه پنهان در صنایع فولاد، سیمان و فلزات غیر آهنی و دیگر صنایع مصرف کننده مطرح است و بدیهی است هر گونه پیشرفت کمی و کیفی در تولید نسوز، نیازمند پیشرفت در صنایع مصرف کننده است.
به طور کلی می توان گفت که شرکت های بزرگ تولیدکننده نسوز عموما به طور مستقیم و غیر مستقیم تحت نظر شرکت های دولتی اداره می شوند و بخش خصوصی سهم پایینی در ظرفیت کلی ایفا می کند.

وضع صنایع دیر گداز در ایران چگونه است؟
ایران تقریبا حدود یک درصد ظرفیت تولید جهانی محصولات نسوز را دارد و علت آن هم عدم رشد سریع ظرفیتی مناسب در صنایع مصرف کننده و همچنین عدم سرمایه گذاری صنعتی در زمینه نسوزهای ویژه است.
اما طی دو سال اخیر به دلایل فراوان ظرفیت تولید نسوز در کشور به 50 درصد ظرفیت اسمی رسیده است که یکی از دلایل اصلی آن عدم توانایی شرکت های داخلی در تولید محصولات با قیمت تمام شده پایین، علی رغم سطح دانش فنی نسبتا بالا است که این امر به دلیلی وابستگی شدید از نظر مواد اولیه به خارج است.
وابستگی شدید نسوز داخی به مواد اولیه و بالا بودن قیمت تمام شده از یک سو و افزایش هزینه های سربار به دلیل نرسیدن به ظرفیت های اسمی در شرکت های تولید کننده داخلی باعث شد نسوز خارجی به راحتی مورد استفاده قرار گیرد که ضربه بزرگی به تولیدکنندگان داخلی بود.

در حال حاضر صنایع نسوز کشور ما با چه مشکلاتی رو به رو است
مشکلات خاصی که در حال حاض گریبانگیر صنایع نسوز داخل است و به همین دلیل بحث های جدی در وزارتخانه وجود دارد، اولا بحث واردات محصولات مشابه خارجی با قیمت پایین و ثانیا بحث وابستگی شدید به مواد اولیه خارجی است. این موضوع نقدینگی زیادی را به شرکت های تولیدکننده وارد نموده است. با توجه به پتانسیل خوبی که در صنعت نسوز وجود دارد وبا توجه به پیشرفت های خیلی خوب که در دانشگاه ایحاد شده و تاثیر مستقینی روی صنعت گذاشته است، می توان محصولات نسوز با کیفیت بالا در کشور تولید کرد که این امر نیازمند حمایت شرکت های مصرف کننده از صنایع داخل است.

راهکارهای حل این مشکلات را در چه می بینید؟

بعضی محصولات که در حال حاضر برای اولین بار در کشور تولید شده دارای کیفیت معادل با خارجی است که این امر نشاندهنده پتانسیل بالای کشور در این بخش است که با سرمایه گذاری، محدود کردن واردات بی رویه و ایجاد یک سیاست گذاری مناسب در بخش مواد اولیه می توان مشکل را حل کرده و به رشد قابل ملاحظه ای رسید.

خبرگزاری موج